Менторска програма подпомага развитието на стартъпи

Това е блогът на отворената дигитална мрежа EDIT на MOVE.BG. Статиите са достъпни и на официалния сайт на MOVE.BG.

Отворената дигитална мрежа EDIT е партньорът за България на второто издание на инициативата на базираната във Виена международна стартъп мрежа tech2impact.

Как да привлечете инвеститори? Как да се справите с предизвикателствата при набирането на капитал? Кои са успешните стратегии?

Ако искате да научите отговорите на тези и други важни въпроси, свързани с успешното развитие на един стартиращ бизнес, кандидатствайте за международната менторска програма на tech2impact. Инициативата е насочена към предприемачи, които са основатели на impact стартъпи, работещи по Целите за устойчиво развитие ООН (SDGs).Тази година е второто издание на инициативата, а отворената дигитална мрежа EDIT на MOVE.BG e отново партньорът за България. Срокът за кандидатстване е до 31 март и става по улеснена форма за участие.

Какво ще получите?

Менторската програма продължава четири месеца и свързва предприемачи с водещи бизнес експерти. Всеки един участник ще научи от първа ръка за тайните на набирането на средства, развитието на продукти/услуги, излизането на пазари и създаването на успешни маркетингови кампании.

Тази година фокус на менторската програма са стратегиите за успешното привличане на инвеститори с цел разрастване проектите и увеличаване на тяхното бизнес и обществено въздействие. През четирите месеца всеки участник ще получи:

  • Десет часа индивидуални сесии с ментор, подбран според нуждите на неговия бизнес проект;
  • Дванадесет лекции, посветени на набирането на капитал с участието на експерти и бизнес лидери;
  • Ежемесечна среща за обмен на опити и съвети между всички стартъп основатели, участващи в тазгодишното издание на менторската програма.

Менторската програма ще завърши със специален Демо ден през септември. На него участниците ще могат да представят своето израстване и развитие пред подбрани инвеститори.

За въпроси относно програмата, пишете на hello@edit.bg. Кандидатствайте сега онлайн чрез формата тук. Срок до 31 март включително.

Подкрепа за българските новатори

Българските власти да включат създаването на спeциален фонд за подкрепа на зелени стартъпи в Националния план за възстановяване и устойчивост след коронавируса. Затова настоява инициираната от MOVE.BG коалиция от граждански организации “За зелен рестарт”, в която вризат още WWF България, “Грийнпийс”-България и “Институт Кръгова Икономика”. Фондът е една от над 200 мерки, предложени от Коалицията в пет експертни становища. Повече за Фонда и неговото значение, научете тук. Всички експертни становища и разписаните в тях предложения са достъпни тук.