Отворени писма

Представяме ви обобщение на различните отворени писма в подкрепа на иновативната екосистема, в които участва и програма EDIT на MOVE.BG.

Да бъдат запазени финансовите инструмент в ПВУ, настояват отново организации от иновативната екосистема

Седем организации, сред които и програма EDIT на MOVE.BG, изпратиха Отворено писмо до правителството, в което настояват за среща, по време на която да бъдат обсъдена важността на финансовите инструменти.

17 февруари 2022 година. Научете още тук.

Организации от иновативната екосистема подкрепят финансовите инструменти в Плана за възстановяване и устойчивост

13 водещи организации, сред които програма EDIT на MOVE.BG, изпратиха отворено писмо до президента Румен Радев, служебния вицепремиер с ресор НПВУ Атанас Пеканов, служебния министър на икономиката Кирил Петков и служебния министър на финансите Асен Василев.

6 юли 2021 година. Научете още тук.

Предложения за промени по темите стартъп развитие и иновации в НПВУ

Препоръки за подобрения, свързани с разписани реформи и инвестиционни проекти от стълб “Иновативна България” на втория вариант на Националния план за възстановяване и устойчивост. Предложенията са част от отворено писмо на инициираната от MOVE.BG Коалиция “За зелен рестарт”. Прочетете препоръките по темите стартъп развитие и иновации тук.

4 март 2021 година. Прочетете цялото писмо тук.

Да бъде създаден Фонд за зелени стартъп инвестиции чрез Плана за възстановяване

Това е едно от исканията в поредно отворено писмо на инициираната от MOVE.BG коалиция от граждански организации “За зелен рестарт”. Прочетете в детайли предложението тук.

15 януари 2021 година. Цялото писмо прочетете тук.

Да бъдат променени критериите по COVID-19 бизнес мярката на ОПИК, призова коалиция от стартъп екосистемата

BESCO, отворената дигитална мрежа EDIT на MOVE.BG, Endeavor, ABLE и BVCA изпратиха становище с конкретни предложения, така че помощта за иновации реално да стигне до иновативните проекти.

22 април 2020 година. Научете още тук.

Необходими са незабавни действия за подкрепа на иновативните стартъпи

В отворено писмо до правителството BESCO, програма EDIT на MOVE.BG, Endeavor и BVCA застават зад конкретни предложения, които да подпомогнат стартиращите компании в плавното им преминаване през кризата, свързана с COVID-19, и да осигурят положителното им развитие и ръст в бъдеще.

26 март 2020 година. Научете още тук.