SHELeader in a SHEll, vol9: създаване на устойчива мода

Това е блогът на отворената дигитална мрежа EDIT на MOVE.BG. Статиите са достъпни и на официалния сайт на MOVE.BG.

Отворената дигитална мрежа EDIT на MOVE.BG е комуникационен партньор на месечния лидерски формат, организиран от Българския център на жените в технологиите (BCWT).

Знаете ли, че модната индустрия има изключително вредно въздействие върху околната среда?

Тя е вторият по големина замърсител в света, веднага след петролната индустрия. Модната индустрия е отговорна за 10% от годишните емисии на въглерод в световен мащаб, повече от всички международни полети и морски транспорт, взети заедно. С днешните темпове емисиите парникови газове в модната индустрия ще нараснат с повече от 50% до 2030 г.

Щетите за околната среда се увеличават с нарастването на индустрията в настоящия й вид.

Решения, обаче, винаги има! В търсене на добрия пример ви каним на един вдъхновяващ разговор за промяната на модната индустрия. Очакваме ви на 25 февруари от 18:00 ч. за новото издание на специалния формат на BCWT SHEleader в SHEll. Брой 9 “Създаване на устойчива мода“ ще ви срещне с Боряна Узунова – основател на Impakt_ID и Kool and Konscious. Боряна работи между областите на екологията и технологиите, за да смекчи негативно въздействие на модната индустрия чрез улесняване на прехода към по-прозрачен и отговорен модел .

Гостът ни завършва в Университета за наука и технологии в Хонг Конг, а след това работи върху технология, целяща да смекчи въздействието от масовото модно производство, като даде възможност на марките да произвеждат перфектно приспособяване при поискване. В процеса на своето професионално развитие Боряна се обединява с визионерски инженери, работещи в тази област.

Тя създава 360 платформа за устойчива и етична мода – Kool и Konscious, както и друга компания, специализирана в оценката и смекчаването на въздействието върху околната среда на продуктово ниво – Imakt_ID. Боряна получава висока оценка за своята дейност, като през 2019 година е избрана за един от 30 до 30  най-талантливи предприемачи от Forbes.

Срещнете се с Боряна и научете нейната визия за устойчива мода, за предизвикателствата пред индустрията и решенията за по-устойчиво и екологично приятелска икономика. Очакваме ви на 25 февруари от 18:00 часа

Модератор на разговора: Саша Безуханова, основател на Българския център за жени и технологии (BCWT).

Регистрирайте се сега тук и получете безплатен линк. SHEleader in a SHEll: “The Creation of Sustainable Fashion” се провежда с подкрепата на програма “Кризата като възможност” на Столична община, администрирана от Асоциация за развитие на София. MOVE.BG е комуникационен партньор на SHEleader in a SHEll.