Как да бъдем по-добри ангел инвеститори: успешните примери

Това е блогът на отворената дигитална мрежа EDIT на MOVE.BG. Статиите са достъпни и на официалния сайт на MOVE.BG.*

На 19 август от 19 часа Саша Безуханова, основател на MOVE.BG, ще участва в онлайн уъркшопа “How to Be a Better Angel Investor: Lessons Learned from Around the World” на Founder Institute.

Какво означава да бъдеш ангел инвеститор? Как се подбират проектите, които да бъдат финансирани? Как един ангел инвеститор подкрепя стартиращите бизнеси по пътя на развитието им?

Отговори на тези и други важни въпроси, свързани с ангел инвестирането ще даде специалния онлайн уъркшоп “How to Be a Better Angel Investor: Lessons Learned from Around the World”. Събитието се организира от един от най-големите глобални стартъп инкубатори – основаният в Силициевата долина в САЩ Founder Institute. Саша Безуханова, основател на отворената дигитална мрежа EDIT на MOVE.BG и ангел инвеститор, ще бъде един от четиримата лектори на събитието. 

Останалите участници са Райън Мичелети, ръководител “Глобални дейности“ на Founder Institute, Ивелин Иванов, основател проекта за AI-базирани решения за офиса и дома Ambianic, и Ланс Котрел, член на борда на най-старата организация на ангел инвеститорите в Калифорния North Bay Angels.

“Ангелските инвеститори могат да изиграят ключова роля в развитието на един стартъп, подпомагайки процесите на наемане на екип, набиране на капитал, генерирането на растеж и в крайна сметка – порастването на стартиращия бизнес Има обаче много случаи, при които ангел инвеститорите оказват слабо въздействие или дори отрицателно такова. По време на онлайн събитието ни на живо ще можете да чуете опитни предприемачи и ангели, които са подкрепили десетки бизнеси – на няколко континента, сектори и етапи на развитие – и да научите техните най-добри практики за търсене на възможности и предоставяне на подкрепа за развитието на стартъпите,” посочват от Founder Institute.

Събитието започва в 19 часа българско време (09:00 EST) на 19 август, четвъртък. Необходима е предварителна регистрация тук. Отворената дигитална мрежа EDIT на MOVE.BG е сред партньорите на Founder Institute.

Следете и отворената дигитална мрежа EDIT на MOVE.BG, защото ние редовно информираме за важните новини от иновативната екосистема. Харесайте ни във FacebookInstagramLinkedIN и Twitter

EDIT: Economic Development via Innovation and Technology

Една програма на MOVE.BG в подкрепа на дигиталния бизнес. Анализираме световни, европейски и национални тенденции, дискутираме върху съществуващите проблеми пред стартиращи и млади компании и заедно търсим решения за създаването на среда, която подкрепя иновациите и привлича инвестиции. Работим за насърчаване на взаимодействието между различни представители на дигиталния бизнес, обмена на опит и идеи и изграждането на една съвременна дигитална екосистема.

Програмата EDIT на MOVE.BG провежда ежегодното и единствено по рода си изследване на стартъп екосистемата в България Innovation Ship. Програмата организира и поредица от специализирани уебинари, които дават ключови познания за развитието на дигиталните бизнеси.

Създаваме заедно нашето  утре!