Саша Безуханова в Топ 25 на жените в стартъп и венчър екосистемата в България

Това е блогът на отворената дигитална мрежа EDIT на MOVE.BG. Статиите са достъпни и на официалния сайт на MOVE.BG.*

Класацията е публикувана от Vestbee, платформа за подпомагане на свързването на отделните играчи в стартъп средата в Европа.

Саша Безуханова, основател на MOVE.BG, е отличена като една от жените лидери в стартъп и венчър екосистемата в България. Това става ясно от класациятаTop 25 Women in the VC and Startup Ecosystem in Bulgaria. Инициатавита е публикувана от базираната в Полша платформа за свързване на отделните играчи в стартъп средата в Европа Vestbee. 

В класацията намират място жени с принос за развитието на екосистемата у нас, сред които представители на фондове за рисково инвестиране, основатели на стартъпи и мениджъри в технологични компании. Саша Безуханова е отличена заради дейността й в подкрепа на иновативното развитие в България чрез различни инициативи, посочват от Vestbee. Сред тях са работата й в MOVE.BG, в Българския център на жените в технологиите (BCWT), чийто основател е, както и участието й в Европейския институт за иновации и технологии (EIT) и Европейския съвет за иновации (EIC). Основателката на MOVE.BG е включена в класацията и заради дейността й като ангел инвеститор и член на бордовете на няколко от иновативните български стартъпи, сред които проектът за биоразградимо фолио LAM`ON и стартъпът за ядливи чашки за кафе Cupffee.

“В европейските стартъп и венчър екосистеми има много вдъхновяващи жени, готови да поемат нови предизвикателства и да добавят стойност към общността. В специална серия ще ви представим най-разпознаваемите жени предприемачи, инвеститори, пазарни експерти и активисти, които подпомагат растежа на европейската стартъп и венчър екосистема,” посочват от Vestbee.

Досега Vestbee са публикували класации “Top 25 Women in VC and Startup Ecosystem” за Чехия, Унгария, Литва и Словакия. Предстои включването на още държави от континента.

Една статия в рамките на инициативата на EDIT.

EDIT: Economic Development via Innovation and Technology

Една програма на MOVE.BG в подкрепа на дигиталния бизнес. Анализираме световни, европейски и национални тенденции, дискутираме върху съществуващите проблеми пред стартиращи и млади компании и заедно търсим решения за създаването на среда, която подкрепя иновациите и привлича инвестиции. Работим за насърчаване на взаимодействието между различни представители на дигиталния бизнес, обмена на опит и идеи и изграждането на една съвременна дигитална екосистема.

Програмата EDIT на MOVE.BG провежда ежегодното и единствено по рода си изследване на стартъп екосистемата в България Innovation Ship. Програмата организира и поредица от специализирани уебинари, които дават ключови познания за развитието на дигиталните бизнеси.

Създаваме заедно нашето  утре!

*На заглавната снимка: Саша Безуханова по време на Международната конференция SHEleader 2018 в София.